Automacija zgrade

Podijeli s drugima

Naša adresa

WILO Hrvatska d.o.o.

Nikole Šubića Zrinskog 18 (LC Intereuropa)
HR-10430 Samobor

Kontaktirajte nas

+385 1 3430 914

Radnim danom na raspolaganju od 8.30-16.00h.

Vikendom i praznikom samo preko e-maila sa garantiranim povratnim pozivom!

LON

Standardiziran sabirnički sustav, neovisan o proizvođaču, za izgradnju lokalnih mreža inteligentnih osjetnika, aktora i upravljačkih sklopova za slobodno ožičenje sabirnice. Komunikacija je objektno orijentirana i izvodi se putem takozvanih standardnih tipova mrežnih varijabli (SNVT). One su opisane u objavljenom profilu Functional: pump controller 8120.

Prednosti:

  • Standard sabirnice jednak diljem svijeta
  • Jednostavan postupak ožičenja uz slobodnu topologiju sabirnice

Projektiranje neovisno o proizvođaču: Sve je moguće uz LON

LON je komunikacijski sustav koji istodobno omogućuje i vertikalnu komunikaciju između svih razina automacije i slobodnu mrežnu topologiju pomoću dvožičnog medija TP/FT10. Sa sustavom LON uvedeni su profili koji omogućuju projektiranje neovisno o proizvođaču.

Izravno umrežavanje željenih uređaja

LON se svjesno oslanja na načelo decentralizacije. Omogućuje izravno umrežavanje željenih uređaja bez mrežne hijerarhije. Određivanjem više vrsta medija i upotrebom broja mreže mogu se ostvariti kompleksne aplikacije i preko granica medija. Logična povezivanja između mrežnih varijabli stvaraju se alatom za projektiranje i spremaju u globalnu bazu podataka za projekt. Jedinstvenu primjenu proizvoda različitih proizvođača osigurava definicija profila aplikacija.

Profil funkcije sustava LON omogućuje raznovrsne primjene

Rješenja tvrtke Wilo temelje se na profilu funkcije sustava LON 8120 za pumpe. Pritom objekt pumpe u sustavu LON oslikava pumpni sustav. Nije važno je li riječ o pojedinačnoj pumpi, duploj pumpi ili instalaciji s više pumpi. U nastavku možete pronaći pojedinosti o pojedinačnim povezivanjima sustava LON tvrtke Wilo i dokumentaciji potrebnoj za projektiranje.

Opis

Serije

  • Serija Stratos/Stratos-D/Stratos-Z

Serije

  • Serija IP-E/DP-E
  • Serija IL-E/DL-E - Serija Economy MHIE
  • Serija Multivert MVIE
  • Serija Helix VE

Serije

  • Serija Wilo Comfort CO.... /CC
  • Serija Wilo Comfort COR.... /CC
Podijeli s drugima

Rado ćemo si uzeti vremena za vaša pitanja, želje i ideje

Vaš upit Wilo-u

Putem našeg elektroničkog kontaktnog obrasca možete brzo i jednostavno poslati svoj upit Wilo-u. Vaša pitanja se prosljeđuju direktno pravim osobama za kontakt. 

T +385 1 3430 914

F +385 1 3430 930

LON

Pioneering for You